Koulukadun tekojäärata

Koulukadun kentät ovat Suomen kiekkoilun kehto. Jäädyttäminen aloitettiin 1934, kaukalo paikalle saatiin 1945 ja Suomen ensimmäinen tekojäärata vuonna 1956. Koulukadun kenttä on mm. pariin otteeseen nähnyt kauden, jossa kaikki kolme mitalia ovat jääneet Tampereelle. SM-sarjan virallinen yleisöennätys Koulukadulla tehtiin vuonna 1964, kun ottelua Tappara-Lukko seurasi 10655 katsojaa. Myös maaotteluita katsomassa oli useaan otteeseen yli 10000 henkeä. Höntsyvuoromme paikka huokuu siis mitä suurimmassa määrin suomalaista kiekkohistoriaa. Paraatikentän aseman Koulukatu menetti, kun Suomen ensimmäinen jäähalli valmistui Hakametsään MM-kisoihin 1965.

Sijainti: Pyynikillä, Koulukatu 20, 33200 Tampere. Kentälle on lähestulkoon kävelymatka keskustasta. Katso Googlen karttasivu, josta voit hakea kätevästi myös reittiohjeita. Jos tulet autolla, varmista että pysäköit laillisesti. Iltaisin kadunvarsipysäköinti on ilmaista, mutta päivällä Koulukadun varressa on maksullisia paikkoja – hieman alempaa rinteessä on kiekkopaikkoja.

Bussiyhteydet: Bussi 10 menee lähimmäksi, Palomäentien pysäkille. Siitä kävelymatkaa 400 m. Ratikalla pääset Tuulensuun pysäkille, josta kävelymatkaa 700 m. Hae aikatauluja kätevästi reittioppaasta täältä.

Pukukopit: Mikäli jäävuoro on kaukalossa 2, on käytössämme yleensä pukukoppi kaukaloiden viereisessä rakennuksessa, yleensä nro 4. Jos vuoro on ykköskaukalossa, käytetään yleensä katsomon alla olevia koppeja. Joka tapauksessa kopin ovessa on Höntsyn opaste, josta tiedät minne mennä. Muista käydä ilmoittautumassa kopissa tullessasi, vaikka vaihtaisitkin luistimet kaukalon laidalla (laskemme tulijat, ettei oteta liikaa porukkaa). Lukitsemme kopin kun lähdemme pelaamaan.

Kaukalossa jää on yleensä (uusittujen) jäähdytyskoneiden ansiosta hyvä, vaikka keli olisikin vähän märkä tai lämmin. Meillä on sekä kaikilla varusteilla pelattavia että ”pipakiekko”-vuoroja (joskin niilläkin on kypäräpakko). Oltava omat varusteet, kypäriä tosin on lainattavissa.

Koulukadun tekojäärata kuvattuna harjun puolelta, eli Koulukatu kulkee katsomon takana. Etualalla kaukalo 2, jonka pukukopit oikealla. Taaempana kaukalo 1, jonka pukukopit katsomon alla, keskellä olevasta aukosta sisään. Kuva: Saruwine.
Koulukatu 50-luvulla. Iso katsomo nykyisen kakkoskaukalon paikalla. Kuva: Veikko Lintinen, lähde Wikipedia.